ПТМ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ БЪЛГАРИЯ ООД

02 951 69 75; 0888 642 622
info@ptmitourism.com

 

София, ул. Княз Борис І № 42А, п.к.1463

   

В количката имате 0 артикула на стойност € 0.00 преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

COVID-19 покрития в застраховките за пътуване

 

09.07.2020 г.

 

Бихме искали да Ви информираме за допълнителните покрити рискове по застраховки „Помощ  при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“ на Mondial Assistance, с които ТА ПТМ Интернешънъл България  работи. Те вече ще включват COVID-19 като застраховано събитие.

Това означава, че направените застраховки „Помощ при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“ ще включват следните покрития:


1. COVID-19 защита при отмяна на пътуване

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

2. COVID-19 защита по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане

  • Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.
  • Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“: Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.
  • Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ :  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.



ВАЖНО: Ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

  • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6).
  • Страх от предприемане на пътуване.
  • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация.
  • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Оставаме на Ваше разположение при възникнали въпроси и нужда от съдействие!


От екипа на ПТМ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ БЪЛГАРИЯ

 


« Назад към всички публикации